Появиха се съмнения дали Аврам и Джоел Глейзър искат наистина да продадат Манчестър Юнайтед

Новините около евентуалните нови собственици на Манчестър Юнайтед стават все по-интересни. Според английските медии всички кандидати за 20-кратните шампиони на Англия трябва да заявят официално участието си в наддаването до петък. Говори се, че всеки момент трябва да пристигне голяма оферта от Катар. Британският милиардер Джим Ратклиф вече заяви, че ще участва в процеса посредством своята компания ИНЕОС. Вчера "Дейли Мейл" пък излезе с информацията, че вторият най-богат човек в света - Илон Мъск, също обмисля да се включи.

На фона на този интерес, "Манчестър Ивнинг Нюз" и ESPN алармират, че всъщност мажоритарните собственици Аврам и Джоел Глейзър искат да изкупят дяловете на своите четирима братя, които също притежават акции и са в борда на директорите на клуба. Така двамата биха имали пълен контрол. Въпросните издания допускат, че ако успеят, Аврам и Джоел Глейзър ще искат да запазят собствеността и да потърсят единствено частична продажба, за да намерят нов инвеститор. Счита се, че останалите братя и сестри от семейство Глейзър искат пълна продажба на клуба. Феновете, които неведнъж са протестирали срещу собствениците, се надяват планът на Аврам и Джоел Глейзър да не успее, за да няма възможност те да останат на "Олд Трафорд".

Някои от потенциалните инвеститори все още се колебаят дали да се включат, защото не са сигурни в намеренията на мажоритарните собственици и дали те наистина искат да продадат изцяло клуба.

Според ESPN Джоел Глейзър най-силно иска да остане собственик на клуба, но той има подкрепата на Арам Глейзър. "Манчестър Ивнинг Нюз" информира, че през миналата седмица Аврам Глейзър е бил в Катар, за да преговаря за продажбата на миноритарен дял от клуба на катарски инвеститори. 

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти