Серията без загуба на Айнтрахт приключи с тежко поражение в Kьолн

Кьолн победи убедително Айнтрахт (Франкфурт) с 3:0 в мач от 20-тия кръг на Бундеслигата. Попаденията за домакините отбелязаха Тимо Хюберс (49’) и Елис Скири (71’, 86).

Първото полувреме не предложи кой знае какви интересни моменти за зрителите. В 17-ата минута имаше съмнения за игра с ръка в наказателното поло на Кьолн, но след консултация с ВАР реферът Даниел Зийберт прецени, че няма нарушение на правилата. В 24-ата минута Рандал Коло Муани направи впечатляващ индивидуален рейд, но топката му бе избита миг преди да стреля във вратата.

В началото на второто полувреме Кьолн поведе. В 49-ата минута Флориан Кайнц центрира добре след късо изпълнение на корнер и защитникът Тимо Хюберс засече отблизо с глава за 1:0. Шест минути по-късно домакините бяха близо до второ попадение, но Еван Н’Дика с пожертвователна намеса успя да изчисти.

През втората част Кьолн реши мача в 71-вата минута. Линтон Маина изведе в чиста позиция Саргис Адамян. Арменецът изпусна сам срещу Кевин Трап, но притичалият Елис Скири бе най-съобразителен и довкара с глава за 2:0. Айнтрахт опита да реагира, като три минути по-късно Рафаел Сантос Боре центрира и Филип Макс стреля от воле, но стражът на Кьолн Марвин Швебе изби в корнер.

В 86-ата минута всякаква интрига в двубоя приключи. Еван Н’Дика не изби добре центриране от пряк свободен удар, топката попадна на крака на Елис Скири и тунизиецът отново намери мрежата със силен удар, който рикошира в защитник на Айнтрахт и не остави шансове на Трап - 3:0.

С победата си Кьолн записа 5-и пореден мач в Бундеслигата без загуба и се намира на 11-а позиция, с равни точки с Борусия (Мьонхенгладбах) и Майнц 05. Айнтрахт пък записа първа загуба след 7 поредни мача без поражение и остава на 6-а позиция в класирането.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти