Ман Юнайтед спечели "Дербито на розите" с двоен удар в края

Манчестър Юнайтед спечели с 2:0 на "Елънд Роуд" във втория мач срещу Лийдс за тази седмица. "Червените дяволи" бяха надиграни в голяма част от двубоя, но стигнаха до два гола в края. Маркъс Рашфорд откри резултата в 80-ата минута, а пет минути по-късно резервата Алехандро Гарначо удвои аванса на гостите.

След този успех тимът на Ерик тен Хаг изпревари градския съперник Манчестър Сити и е пет точки зад лидера Арсенал. Ман Юнайтед обаче е изиграл два мача повече и от двата съперника, а "гражданите" играят по-късно днес. Лийдс пък остана на точка над зоната на изпадащите.

В сряда йоркшърци вкараха гол в първата минута и сега пак бяха близо до ранно попадение. Те стартираха агресивно и на високо скорост. В четвъртата минута Вьобер центрира успоредно на голлинията. Бамфорд не успя да засече топката, Де Хеа се намеси, но само отклони кълбото и то стигна до Съмървил. Той стреля над вратата под натиска на Маласия.

След бурното начало срещата се поуспокои по отношение на ситуации пред двете врати, но навсякъде по терена се водеше сериозна битка. Ман Юнайтед стигна до първата си добра възможност в 20-ата минута. Дълго подаване към Санчо бе овладяно от него и той отлично видя Бруно Фернандеш. Португалецът обаче стреля покрай вратата. Отговорът на домакините бе удар на Бамфорд, който бе блокиран.

Борбата за всяка педя терен се водеше и с доста нарушения, повечето от страна на играчите на Лийдс, които не се притесняваха да действат твърдо. Хари Магуайър напомни защо престоя дълъг период на резервната скамейка. В 35-ата минута той се забави с отиграването и позволи на Харисън да му открадне топката. Английският национал обаче го настигна и поправи грешката си.

Играта често бе накъсвана, но малко преди почивката и двата отбора стигнаха до добри положения. Съмървил се озова с топката в близост до вратата на гостите. Той стреля от малък ъгъл и Де Хеа се намеси, а след последвалото разбъркване топката бе изчистена. Малко по-късно груба грешка на Вьобер позволи на Бруно Фернандеш да открадне топката и да напредне сам срещу вратаря. Ударът на португалеца бе блестящо отразен с крак от Мелие. При последвалия ъглов удар топката бе отклонена от Фернандеш и Ейлинг преди да мина на сантиметри от лявата греда.

Второто полувреме започна както първото - с натиск на Лийдс и положения пред вратата на съперника. Първият удар бе на Съмървил, а Де Хеа се справи отлично с него. Последва ъглов удар, при който Маккени надскочи Магуайър, но не успя да отправи добър удар. Секунди по-късно отлична атака на йоркшърци завърши с подаване на Съмървил към Харисън, който стреля покрай вратата. В 51-ата минута изстрел на Ейлинг бе отклонен много неприятно за Де Хеа, но топката не отиде във вратата.

След като оцеляха в този перод, "червените дяволи" поеха инициативата и започнаха да играят повече с топката. В 63-ата минута те бяха много близо до гол. При първата си добра атака за полувремето топката стигна до Далот малко пред наказателното поле. Бранителят отправи страхотен удар, но кълбото се удари в горната греда.

Лийдс си върна преимуществото и удар на Ньонто отиде право в ръцете на Де Хеа, а задна ножица на Бамфорд също не затрудни вратаря. В 77-ата минута поредният удар на Съмървил бе отразен от стража на гостите. В 80-ата минута Маркъс Рашфорд демонстрира в каква форма се намира. Нападателят нямаше много шансове до този момент, но след центриране на Шоу стреля с глава и откри резултата. Това бе осмият му гол в последните девет шампионатни срещи и общо 21-во попадение във всички турнири от началото на сезона.

Манчестър Юнайтед се възползва от объркването на съперника и нанесе втори удар пет минути по-късно. Влезлият като резерва Гарначо отлично завърши бърза атака, като стреля в близкия ъгъл, топката се удари в гредата и отиде в мрежата. В 90-ата минута Рашфорд се разписа още веднъж, но попадението не бе признато поради засада. Попадение на Вегхорст в добавеното време също не бе зачетено и отново заради засада.

ЛИЙДС - МАН ЮНАЙТЕД 0:20:1 - Рашфорд (80)0:2 - Гарначо (85)

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти