Нов късен гол на Митома донесе отново радост на Брайтън

Каору Митома донесе победа на Брайтън за втори пореден път с късен свой гол. След като се разписа в добавеното време на сблъсъка с Ливърпул за ФА Къп, днес японецът отбеляза единственото попадение в срещата с Борнемут от 22-рия кръг на Премиър лийг. Митома бе точен с глава три минути преди края на срещата на „Амекс“. С този успех „чайките“ се изкачиха на шестото място и са само на две точки зад Тотнъм, който е и с мач повече.

Мениджърът на домакините Роберто Де Дзерби бе решил да остави извън стартовия състав Мойсес Кайседо, който бе искан от Арсенал и Челси по време на януарския трансферен прозорец . Все пак еквадорецът се появи в игра в 57-ата минута.

През първото полувреме Ундав пропусна три възможности в рамките на секунди, след като първо Мефам блокира удара му пред голлинията, след това Нето спаси, а накрая германецът удари и гредата. Лерма пък пропиля най-добрата възможност за гостите преди почивката, след като стреля над вратата.

Дани Уелбек, Били Гимор и Антоан Семеньо също имаха шансове, от които не се възползваха. Така се стигна до 87-ата минута, когато Митома отново бе героят на Брайтън.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти