Арина Сабаленка разкри, че вече не работи с психолог

Представителката на Беларус Арина Сабаленка разкри, че е взела важно решение по пътя си към финала на Откритото първенство на Австралия по тенис, освобождавайки психолога си.

Сабаленка, която има три загубени полуфинала на турнирите от Големия шлем, победи Магда Линете със 7:6 (1), 6:2 в Мелбърн и си осигури мач за титлата срещу Елена Рибакина.

Неудържимата Сабаленка е на финал в Австралия

24-годишната тенисистка, която е пета поставена в схемата на Откритото първенство на Австралия, заяви, че е осъзнала, че никой не може да й помогне по-добре от самата нея.

„Ако трябва да съм честна, реших да спра да работя с психолог. Осъзнах, че никой не може по-добре от мен да ми помогне, нали знаете? Преди сезона говорих с моя психолог и казах: „Слушай, чувствам, че трябва да се справя с това сама, защото всеки път, когато се надявам, че някой ще реши проблемите ми, това не е решаване на проблема. Просто трябва да поема тази отговорност и трябва да се справя с това сама.“ Така че не работя вече с психолог и сама съм си психолог“, коментира Арина Сабаленка, цитирана от агенция ДПА.

„Не гледах мачовете на Уимбълдън през миналата година. Чувствах се наистина зле заради забраната за участие на тенисисти от Русия и Беларус и въобще не гледах Уимбълдън. Може би малко от финала, защото бях във фитнеса и видях малко. Тенисът там беше страхотен“, заяви още Сабаленка.

„Не мисля, че ще направя нещо различно за финала. Мисля, че е ОК да се чувствам малко нервна. Това е голям турнир, голям финал. Просто ще оставя нещата така. Елена играе чудесен тенис, сервира добре, а аз трябва да се потрудя за победата и да поставя съперничката под напрежение, това е“, добави Арина Сабаленка.

Още от Тенис

Виж всички