Уест Хам се справи с беззъб Евертън и се изкачи над зоната на изпадащите

Уест Хам срази с 2:0 Евертън в едно от дербитата на дъното в Премиър лийг от този 21-и кръг. Двете попадения за “чуковете” бяха дело на Джаред Боуен (34’, 41’) още през първото полувреме.

Евертън опита да започне по-активно двубоя и играчите на гостите изглеждаха опасни в първите минути. Те бяха близо до попадение в 16-ата минута, когато Джери Мина стреля с глава, но топката отиде над гредата на Фабиански.

Постепенно домакините на свой ред взеха инициативата и започнаха да изглеждат все по-опасни. Саид Бенрама стреля опасно в 28-ата минута и се наложи Пикфорд да прави спасяване. Все пак натискът на домакините даде натиск в 34-ата минута, когато центриране отляво бе продължено с глава от Курт Зума и зад гърба му изскочи Джаред Боуен, който напълно необезпокояван преодоля Джордан Пикфорд за 1:0. Малко след това Антонио стреля опасно с глава, но бранител на мърсисайдци успя да изчисти.

“Чуковете” удвоиха преднината си три минути преди края на първата част, когато Микел Антонио пое добре край тъчлинията, където Тарковски сгреши, след което влезе в пеналта и центрира отново към Боуен, който отбеляза втория си гол в срещата.

Франк Лампард опита да промени ситуацията на терена и направи две промени на почивката, когато на терена се появиха Дуайт Макнийл и Том Дейвис. Това даде резултат и в началото на второто полувреме сякаш отново леко вдигнаха оборотите. Те обаче не успяваха да създадат опасни положения.

Постепенно отново домакините изнесоха играта в по-предни позиции и отново създадоха няколко добри положения пред Пикфорд. “Чуковете” можеха да спечелят дори с по-голяма преднина, но отлични положения пропуснаха Деклан Райс и отново Джаред Боуен, който не успя да оформи своя хеттрик, макар да се озова сам срещу вратаря на “карамелите”.

С тази победа Уест Хам взе глътка въздух и се изкачи до 15-ото място в класирането с 18 точки. Евертън пък продължава да е 19-и с 15 точки. Веднага след края на двубоя отново по трибуните пък бяха издигнати плакатите срещу собствениците на "карамелите", които са обвинявани от феновете слабо ръководене на клуба. 

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти