Треньорът на щангистите Иван Иванов: Никой не ми е казал, че съм сменен

Треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов не е получил уведомление, че повече няма да води отбора. По информация на BTV той е бил заменен начело на тима от Пламен Аспарухов, чието име фигурира в плана за подготовка през 2023 г.

„Никой в момента няма договори, нито състезатели, нито треньори – уточни за „Спортната джунгла“ Иван Иванов. – Старите изтекоха през декември. От федерацията не са превели заплати на треньорите и стипендии за миналия месец. Освен това този план за подготовка трябва да бъде одобрен от Управителния съвет, а доколкото знам това не се е случило.“

Под ръководството на Иван Иванов България спечели пет златни медала от европейското първенство през 2022 г. и се класира на първо място в отборното класиране.

Президентът на федерацията Неделчо Колев потвърди, че Пламен Аспарухов е вписан като национален треньор на мъжете и Кристияна Колева на жените в плана на федерацията за 2023 г., който е входиран в министерството на спорта.

„Основната причина за промяната е „превъзходното“ представяне на българския отбор на световното първенство в Колумбия – добави Неделчо Колев, който каза, че ще даде повече подробности в следващите дни.

Трус в щангите: Уволниха Иван Иванов, национали плашат с бойкот

Тепърва министерството на спорта ще разглежда плана на федерацията. Чак след одобрението ще бъдат подписани договори със състезатели и треньори.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти