Виктория Томова загуби от олимпийската шампионка на старта в Мелбърн

Виктория Томова отново не успя да запише победа в основната схема на Откритото първенство на Австралия по тенис. При третото си участие тя загуби на старта от олимпийската шампионка от Токио 2020 Белинда Бенчич (Швейцария) с 1:6, 2:6.

Поставената под №12 Бенчич, чието най-добро представяне в Мелбърн е осминафинал през 2016 година, упражни тотална доминация на “Маргарет Корт Арена” и се поздрави с успеха след час и 7 минути игра.

Така тя вече има 2 победи от 2 мача срещу Виктория Томова.

Томова първа сервира и поведе с 30:0, но Бенчич съумя да изравни след две поредни непредизвикани грешки на българката от форхенд. Впоследствие швейцарката стигна и до първата точка за пробив в мача. Тя пропусна възможността, изпращайки топка в аут, но малко след това отново стигна до брейкпойнт. Томова обаче отрази и него и след това на два пъти можеше да затвори гейма в своя полза. За съжаление, това не й се удаде и олимпийската шампионка стигна до трети шанс за пробив и този път го осъществи. Във втория гейм на свой сервис Бенчич не позволи да бъде застрашена и логично поведе с 2:0. Последва добър сервис гейм на българката, която направи няколко добри атаки от основната линия и спечели подаването си, намалявайки изоставането си на 1:2. Това обаче се оказа последният спечелен гейм от Вики до края на първия сет, в който съперничката й изцяло контролираше събитията на корта, направи още два пробива, за да приключи частта за 38 минути.

Във втория сет доминацията на Бенчич продължи с пълна сила и най-добрата българска тенисистка загуби подаването си още два пъти. В последния гейм на двубоя Томова отрази два мачбола, но при третия си опит швейцарката затвори срещата.

В статистиката Бенчич остави 5 аса срещу 0 за Томова, 27 уинъра срещу 11 и 50% успеваемост при шансовете за пробив (5/10) срещу 0 за българката.

"Доволна съм от начина, по който изиграх този мач. Благодаря на публиката за подкрепата. Опитвам се да добавям нещо в играта си всяка следваща седмица", каза Белинда Бенчич след победата.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти