Академик отново триумфира вкъщи, Томислав Минков герой

Домакинското предимство отново си каза думата за отбора на Академик Пловдив, който постигна четвъртата си поредна победа в НБЛ - всичките от тях на свой терен. Възпитаниците на Йордан Янков надвиха Черно море Тича с 100:86 (18:19, 23:26, 21:16, 38:25) в среща от 15-ия кръг, проведена в зала “СИЛА”.

Във временното класиране пловдивчани продължават да заемат осмата позиция с баланс от 5 победи и 9 загуби. “Моряците” пък допускат девета грешна стъпка в последните си десет мача, като тимът на Кирил Болшаков е на деветото място с баланс от 4 успеха и 9 поражения.

Срещата в Пловдив премина през няколко обрата, като домакините успяха да измъкнат победата със силни безответни серии в последната четвърт. Иначе преди нейното начало Черно море бе отборът с най-големия аванс в резултата - девет точки при 41:50 на старта на третата част, но Академик съумя да стопи дефицита си и да се поздрави с точка аванс в края на периода при 62:61. 

Равностойното развитие на срещата се запази до 71:69 в полза на пловдивчани в средата на финалния период, след което крилото на пловдивчани Томислав Минков отбеляза девет поредни точки, за да изведе отбора си с двуцифрена преднина напред при 82:72. По този начин тимът на Йордан Янков натрупа самочувствие и затвори двубоя в своя полза без проблем.

Томислав Минков изригна с 21 точки за само 16 минути на терена за победителите. Александър Милов добави 17 точки, а Тони Гуджино вкара 13 точки, а Тайлър Криймър и Кръстан Кръстанов отбелязаха по 11, като вторият хвана и 14 борби.

Михаил Молдов бе най-резултатен за Черно море с 18 точки. Аверил Ъгба допринесе с 16 точки, 14 борби и 5 асистенции, Лъчезар Тошков вкара още 16 точки с 9 асистенции, а Мартин Йорданов финишира с 12 точки и 5 борби.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти