Крейчикова и Бадоса продължават напред в Аделаида, Азаренка отпадна

Бившата шампионка от "Ролан Гарос" Барбора Крейчикова стартира с победа новия сезон. 27-годишната чехкиня, която е четвъртфиналистка от Откритото първенство на Австралия през миналата година, победи Алисън Риск-Амритрадж (САЩ) с 6:2, 7:6(3) в първия кръг  на турнира по тенис на на твърди кортове в Аделаида (Австралия) с награден фонд 780 637 долара.

Крейчикова, бивша номер 2 в световната ранглиста, очевидно не e в най-добрата си форма, защото се нуждаеше от тайбрек, за да елиминира съперничката си. Тя допусна пробив, сервирайки за двубоя, но след 7:3 в тайбрека затвори мача.

В сблъсък между две бивши номер 2 в ранглистата Паула Бадоса (Испания) победи Анет Контавейт (Естония) с 6:4, 6:3 и във втория кръг ще срещне "щастливата губеща" Кая Канепи (Естония).

Номер 9 в света Вероника Кудерметова (Русия) елиминира Виктория Азаренка с 2:6, 7:6(4), 6:4 в друга среща от турнира.

Азаренка се нуждаеше от лечение заради болки в гърло в третия сет, а Кудерметова трябваше да се бори близо три часа в горещото време, за да победи двукратната шампионка от Откритото първенство на Австралия.

"Наистина съм щастлива от тази победа. Вика е шампионка от Големия шлем и за мен е много важно да играя срещу такива тенисистки и да ги побеждавам. С всяка победа получавам малко повече увереност", каза 25-годишната рускиня.

Шампионката от "Ролан Гарос" 2017 госина Елена Остапенко (Латвия) загуби от руската квалификантка Анна Калинская с 3:6, 4:6.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти