Божидар Саръбоюков: Целта ми е Европейското за мъже в зала

Сребърният медалист в скока на височина от Световното първенство по лека атлетика за юноши и девойки под 20 години в Кали 2022 Божидар Саръбоюков започна по отличен начин зимния сезон. 18-годишният талант от Харманли спечели първото място в скока на дължина на международния турнир “Академик” в София с нов национален рекорд за юноши под 20 години в зала от 7.96 метра. С това постижение той беше избран и за №1 на турнира при мъжете. 

В интервю за Sportal.bg възпитаникът на Димитър Карамфилов призна, че е доволен от този резултат, но си е поставил по-високи цели.  

Божидар Саръбоюков оглави световната ранглиста в скока на дължина при юношите след два национални рекорда

“Смятах, че още днес ще успея да преодолея осемте метра, но все пак беше първо състезание, а и адреналинът ми дойде малко повече. Но вярвам, че на следващите състезания ще премина тази граница”, каза младокът пред Sportal.bg.  

“Радостен съм от резултата, но бях дошъл с друга цел – за осемте метра. Надявам се тази година да отида и на Европейското за мъже и жени в зала, това е моята цел – мисля, че резултатът е 8.12 м (б.а. норвативът в скока на дължина е 8.12 м) и целта ми е да го постигна. Все още не съм бил на такъв форум, но смятам, че имам достатъчно състезания, за да се чувствам добре психически”, добави той. 

Цялото интервю със Саръбоюков може да откриете във видеото. 

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти