Карлос Алкарас пропуска Australian Open

Водачът в световната ранглиста Карлос Алкарас няма да вземе участие на предстоящия Australian Open. Испанецът ще пропусне първия за годината турнир от Големия шлем заради контузия в крака, получена на тренировка. 

„Точно когато се чувствах най-добре по време на предсезонната подготовка, получих злощастна контузия след неестествено движение. Този път проблемът е в полумембранозния мускул на десния ми крак. Трудих се много упорито, за да се възстановя навреме за турнирите в Австралия, но за съжаление няма да съм в състояние да играя на Kooyong Classic и Australian Open. Тежко е, но трябва да остана оптимист, да се възстановя и да продължа напред. Ще се видим на Australian Open 2024“, написа в Туитър Алкарас. 

Испанецът няма официален мач от 4 ноември, когато се оттегли от Мастърс турнира в Париж заради контузия в коремните мускули. След новината, че той няма да участва в Мелбърн, основната схема ще бъде оглавена от Рафаел Надал, но все още не е ясно кой ще бъде водачът на другата половина - Каспър Рууд или Стефанос Циципас. Новак Джокович ще бъде поставен под №4, което означава, че няма да се изправи срещу Надал, Рууд или Циципас поне до полуфиналите.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти