Любо Ганев: Целите са много по-реалистични

Президентът на БФВ Любо Ганев обяви на днешната пресконференция заедно със селекционерът на мъжкия ни национален отбор Пламен Константинов, че федерацията ще постави много по-реалистични цели пред отборите през 2023 година.

Пламен Константинов: Не трябва да си поставяме твърде големи цели

"Целите се решават в края на предишната година и с тях кандидатстваме пред Министерството на спорта. Миналата година нямахме късмет със Световното. То трябваше да е в Русия при формат 4 групи с по 6 отбора. Но ситуацията се промени и станаха шест по четири тима. Паднахме се в много тежка група с Полша и САЩ. Естествено това правеше шансовете ни много по-малки. Ако бяхме в стария формат, то дори една грешна стъпка като с Мексико, нямаше да е фатална. За мен след загубите от Полша и САЩ, психически нямаше мотивация. Логично се сринахме. Такива сме българите – видим ли, че не става, се предаваме. Затова 20 и повече години нямаме победа на полуфинал при мъже или жени. Класираме се за четворка, направим хубав мач и в малкия финал нямаш никакво желание за игра", обясни Ганев.

Пламен Константинов: Предпочитам да сме на ниво за Европейското, отколкото да играем финали в Лигата на нациите

"Да, не играхме добре. Но и факторите повлияха. Винаги съм казвал, че работата на треньора и щаба е да подготви тима за състезанието. Но накрая всичко зависи от играчите. Когато биеш начален удар в аут или в мрежата, не ти е виновен треньорът. Не търсим вина в състезателите, нямаме голяма дълбочина за избор."

Пламен Константинов определи групата на България на Евроволей 2023 като "втората най-трудна"

"За мен участие на осминафинал беше възможно. В определени моменти не ни достигна опит. На всички ни се иска да побеждаваме. Сега целите са много по-реалистични. За ВНЛ говорим само за оставане при мъжете и жените. Много ще е трудно. Тежки са мачовете, които идват. За Европейското първенство цел е четвъртфинал. Не спечелването му, а участие. Това е при мъжете и жените. Цели при олимпийската квалификация няма. Каквото направим!", завърши президентът на волейболната федерация.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти