Чопра изпревари Болт като "най-видимия" атлет в света

Олимпийският шампион в хвърлянето на копие Нирадж Чопра измести емблематичния Юсейн Болт като "най-видимия" атлет в света, след като спечели исторически златен медал на Игрите в Токио, твърди проучване на Световната атлетика. 24-годишният индиец допълнително засили статуса си на суперзвезда, като спечели сребро на Световното първенство в Юджийн това лято.

Чопра поведе сред звездите по отношение на медийното отразяване с 812 статии, публикувани за него, следван от ямайското спринтово трио Илейн Томпсън-Хера (751), Шели-Ан Фрейзър-Прайс (698) и Шерика Джаксън (679).

Харизматичният Болт, също ямаец, беше на пето място с 574 статии според статистиката, публикувана от Световната атлетика по време на взаимодействието на президента Себастиан Коу в края на годината с избрана група азиатски журналисти, включително от PTI.

Това е първият път, когато Болт, който се оттегли от атлетиката през 2017 г. и който все още държи световния рекорд на 100 и 200 метра, не оглавява списъка.

“Не пренебрегвам Юсейн Болт. Той е икона на нашия спорт. Но това (че Чопра води списъка) показва, че разширяваме хоризонта си, сега не говорим само за един спортист, имаме много“, каза Коу.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти