Мичел Салгадо: Испания има бъдеще, Кристиано Роналдо още е ключов фактор за Португалия

Бившият испански национал Мичел Салгадо вярва, че пред младият национален тим на страната, воден от Луис Енрике има бъдеще, но е необходима бърза адаптация след изненадващото отпадане на “Ла Фурия” от Мароко на осминафиналите на Световното първенство, пише агенция ДПА.

“Ако искаме да побеждаваме отново, трябва да започнем на чисто и да работим с новите момчета. Мисля, че това е отбор, който може да постигне много на следващото световно първенство, отбор, който е пълен с талант, а в това няма съмнения. Вярвам, че трябва да останем позитивни“, каза бившият защитник на Реал Мадрид пред Stats Perform. 

“Не трябва да променяме нашата идентичност. При нас характерни са владението на топката и контрола върху играта. Това, което трябва да направим е да се приспособим към модерните времена. Трябва да направим анализ и да видим как може да сме по-ефективни с това, което имаме. Очевидно отпадането ни е голямо разочарование за феновете, но това е млад отбор, който е в процес на промяна. Необходимо е да се отървем от напрежението“, добави Мичел Салгадо.

Той коментира и представянето на Португалия и Кристиано Роналдо на Мондиал 2022. “Роналдо ще продължи да вярва, че може да отбележи победния гол във финала на Световното първенство“, смята Салгадо.

“Познавам Кристиано Роналдо добре. Той няма да наведе глава. Със сигурност все още мисли, че ще отбележи победния гол във финала и че Португалия ще стане шампион с него. Никой не може да го убеди в обратното“, добави 47-годишният бивш футболист.

“Мисля, че трябва да го оставим на спокойствие. Португалия печели с него, а треньорът има и друга алтернатива. Той има необходимият състав, за да търси решения без Роналдо, но ако аз бях селекционерът, а вярвам и Фернандо Сантош го знае, трябва да разчита на Кристиано Роналдо, ако искаш да спечелиш Мондиал 2022. Това е ясно“, завърши Мичел Салгадо.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти