Испания отново отпадна след дузпи и записа антирекорд в историята на световните първенства

Испания приключи участието си на Световното първенство в Катар, след като загуби осминафиналния сблъсък с Мароко. Двата отбора не намериха пътя към гола в рамките на 120 минути, което означаваше, че победителят трябва да бъде решен с дузпи.

При тях иберийците не успяха да се разпишат нито веднъж от трите си опита от бялата точка и по този начин бяха елиминирани от Мондиал 2022.

Мароко изхвърли Испания от Мондиала, иберийците се провалиха на дузпи

"Ла Фурия Роха" се превърна в първия тим в историята на световните финали, който губи четири пъти след изпълнение на дузпи. Досега Испания имаше 3 поражения, колкото са записали и Англия и Италия.

Иберийците губят на дузпи още от Белгия през 1986 г., от Южна Корея (2002 г.) и от Русия (2018 г.). Единственият им успех след изпълнение на 11-метрови наказателни удари е през 2002 година, когато отстраняват Република Ирландия (3:2).

След днешното фиаско при дузпите, испанците се превърнаха във втория отбор, който не успява да отбележи от бялата точка в един мач. Преди тях единствено Швейцария не съумя да се разпише срещу Украйна на Мондиала в Германия през 2006 година.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти