Манчини определи своя фаворит на Световното

Селекционерът на Италия Роберто Манчини сподели кой е неговият фаворит на предстоящото Световно първенство в Катар. Той залага на Аржентина да вдигне титлата. Наставникът разкри това на последната пресконференция преди контролата с Австрия утре. Той очаква доста интересен и оспорван двубой.

“Това е хубав тест, особено за по-младите ни играчи. Ще видим дали ще подобрим представянето си в сравнение с Тирана. Със сигурност ще е по-труден мач в сравнение с този с Албания. Все пак срещу Австрия бе един от най-трудните ни мачове на европейското. Срещнахме се в първия елиминационен кръг. Те имаха много добри играчи, повечето от които се подвизаваха в Бундеслигата и са свикнали на бързото темпо на игра. Ние имахме трудности, но все пак успяхме да вземем победата. Австрия има таланти и в Серия “А”, най-познатото име е Марко Арнаутович, който е един от най-големите таланти в последните 15 години. Отборът е агресивен, борбен и има доста добри футболисти”, сподели Манчини.

Наставникът отново бе върнат към провала в квалификациите за Световното първенство. Той сподели и кой е фаворитът му в Катар.

“Веднага след разочарованието показахме желание за борба и спечелихме групата си в Лигата на нациите, която не бе никак лесна в компанията на Германия, Англия и Унгария. За съжаление болката ни няма да отмине до средата на декември, когато турнирът свърши. Следващият път трябва да сме много по-прецизни. На Световното има много добри отбори, но ако трябва да избера един, бих заложил на Аржентина. Те много ме впечатлиха, когато се изправихме срещу тях”, каза още специалистът.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти