Логан Сарджънт направи още една крачка към получаването на суперлиценз

След като преди две седмици една обиколка не достигна на Логан Сарджънт да взема допълнителна точка, която да му помогне в борбата за получаването на суперлиценз, с който да участва във Формула 1 догодина, днес за американеца нямаше такива проблеми.

Роденият във Флорида пилот взе участие във втората тренировка пред Гран При на Сао Пауло, в която направи 28 обиколки на пистата „Интерлагос“. Така той покри нужната дистанция от 100 километра (24 тура) и освен ако не бъде наказан, което е малко вероятно, ще получи една бонус точка.

Така неговият актив ще се увеличи на 29 точки, а за да получи суперлиценз Сарджънт ще се нуждае от 40. След седмица в Абу Даби американецът отново ще участва в свободна тренировка, в която ако покрие 100 километра и не бъде наказан ще получи още една точка.

Останалите 10 точки той ще трябва да си заслужи чрез крайното си класиране във Формула 2 през 2022 година. Преди финалния кръг за сезона, който ще бъде на „Яс Марина“ идната седмица Сарджънт заема третото място с актив от 135 точки и аванс от 9 спрямо шестия Енцо Фитипалди. Именно влизане в топ 6 на шампионата ще бъде целта пред Сарджънт, тъй като 6-то място ще му даде нужните 10 суперлиценз точки. 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти