Победи за Гарсия и Швьонтек, които ще играят на полуфиналите на Финалния турнир на WTA в САЩ

Французойката Каролин Гарсия и полякинята Ига Швьонтек продължават на полуфиналите на Финалния турнир на Женската тенис асоциация (WTA) на осемте най-добри през сезона с награден фонд 5 милиона долара във Форт Уърт (САЩ). Гарсия ще се изправи срещу гъркинята Мария Сакари, докато Швьонтек ще има за противник Арина Сабаленка (Беларус).

Каролин Гарсия победи трудно рускинята Даря Касаткина с 4:6, 6:1, 7:6(5) в мач, продължил два часа и 30 минути. Французойката направи 42 уинъра, за да си осигури място на полуфиналите, заемайки второ място в група А с два успеха и три поражения.

„Във всеки мач опитвам да давам максимума от себе си и нямам съжаления. На този турнир това се случва дори повече от обикновено. Наистина дадох всичко, на което бях способна“, коментира Гарсия след мача.

Тя демонстрира нервността си след като бе пробита за 5:4 в деветия гейм на първия сет, но успя да се събере в следващите две части и да стигне до обрат. За нея това е първо участие на Финалите на WTA от 2017 година.

Водачката в световната ранглиста Ига Швьонтек бе доста по-убедителна при победата си над Коко Гоф (САЩ) с 6:3, 6:0 за час и 10 минути игра. Полякинята записа трети успех от трите си мача в група А и то без да загуби сет.

Шампионката от Откритите първенства на САЩ и Франция постигна пета победа в срещите с Гоф. Тя направи 15 непредизвикани грешки в първия сет, но само две във втория, когато спечели 26 от 36 точки.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти