Той бе кандидат за селекционер на България, но вече е старши треньор на Канада

Финландецът Туомас Самелвуо, бе един от сериозните кандидати за селекционер на мъжкия национален отбор на България, но Българската федерация по волейбол избра на поста Пламен Константинов.

Няколко седмици по-късно Самелвуо, който изведе Русия до сребърните медали на олимпийските игри в Токио 2020, бе утвърден за селекционер на националния отбор на Канада.

Мартин Стоев и финландец са фаворити за селекционер на България

Финландецът в момента е старши треньор и на първенеца на Полша ЗАКСА (Кендженджин-Козле), където е наставник на национала Денис Карягин.

Пламен Константинов е новият селекционер на мъжкия национален отбор по волейбол на България

“Искам да благодаря на Канадската федерация по волейбол, че ми се довериха и ми повериха проекта под формата на националния отбор. Разбира се, това няма да се отрази на работата ми в ЗАКСА”, призна треньорът.

“Да тренирам националния отбор на Канада през лятото ще бъде друго голямо предизвикателство за мен. Първо искам да благодаря на клуба и президента на ЗАКСА за разбирането. Вярвам, че ще успеем да създадем сътрудничество между ЗАКСА и националния отбор на Канада. Разбира се, това няма да се отрази на работата ми в клуба”, добави 46-годишният финландец.

“Треньорите обичаме да работим, така че следващото лято искам да съм още по-добър, да науча нови неща и това е голямо предизвикателство за мен. Отборът на Канада е амбициозен, има много млади играчи, така че работата с тях ще бъде интересна”, добави Туомас Самелвуо, който заменя на поста селекционер на Канада Бенджемин Джоузефсън, който води "кленовите листа" през тази година.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти