Обвиниха шефа на полската тенис федерация в сексуален тормоз

Шефът на полската федерация по тенис Мирослав Скшипчински е обвинен в сексуално насилие. Срещу него са подадени жалби, че той е издевателствал над непълнолетни тенисистки, като дори е малтретирал психически и физически дъщерите си, както и бившата си съпруга.

Скшипчински, който е начело на полския тенис от 2017-а, е обвинен в малтретиране на редица млади тенисистки, а аферата беше разкрита от майката на бившата му съпруга Рената, която беше най.-добрата полска тенисистка през 80-те. Полицията обяви разследване след изслушване на всички страни, а първият човек на полския тенис посочи, че всичко това са измислици и нарече майката на бившата му жена “психично разстроена”, като добави, че целият скандал има за цел да го дискредитира, и е организиран от хора, които не могат да понесат неговите успехи.

Бивши колеги на Скшипчински свидетелстват, че той е бил строг, но не вярват, че е използвал сила, а целият този скандал излиза в момент, когато полякинята Ига Швьонтек е най-добрата тенисистка в света.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти