Руне спаси три мачбола и елиминира Вавринка, победа и за Карен Хачанов

Датчанинът Холгер Руне отрази три мачбола и елиминира Стан Вавринка (Швейцария) с  4:6, 7:5, 7:6(3) при дебюта си на турнира по тенис на твърда настилка в зала от сериите "Мастърс" в Париж с награден фонд 6 милиона евро.

19-годишният Руне,  който достигна до финала в три от последните си четири турнира и тази седмица дебютира в топ 20 на световната ранглиста, записа 14-та победа в 16 мача.

Тийнейджърът загуби първия сет от бившия номер 3 в света с късен пробив, а във втория пропиля аванс от 4:2, като при 4:5 той допусна изоставане от 15:40 на собствен сервис, но отрази двата поредни мачбола на съперника и реализира обрат. В третата част ветеранът Вавринка отново беше на точка он победата при 6:5 и подаване на датчанина, но Руне се спаси, а в тайбрека поведе с 6:2 точки и това се оказа решаващо.



Така във втория кръг той ще срещне поставения под номер 10 миналогодишен полуфиналист Хуберт Хуркач (Полша), който отстрани французина Адриан Манарино със 7:6(5), 6:4.

Шампионът през 2018 година Карен Хачанов  (Русия) също се класира за третия кръг.

Той пласира 10 аса при успеха над швейцарския квалификант Марк-Андреа Хюзлер с 6:3, 4:6, 6:4 след почти два часа игра.

Така за място на четвъртфиналите Хачанов ще се изправи срещу защитаващия титлата си и шесткратен победител в надпреварата Новак Джокович (Сърбия).



Поставеният под номер 3 Каспер Рууд (Норвегия) също продължава напред след победа във втория кръг над участващия с "уайлд кард" представител на домакините Ришар Гаске с 6:1, 7:6(7).

Рууд изоставаше с 3:5 гейма във втората част, а в тайбрека отрази и сетбол  при 6:7 точки, като с три поредни разигравания триумфира.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти