Байерн вгорчи допълнително отпадането на Барса

Байерн показа на Барселона, че каталунците не са готови за това ниво на Шампионската лига. Баварците имаха сериозно предимство и спечелиха с 3:0 на "Камп Ноу". Садио Мане откри резултата в десетата минута, а Ерик Максим Чупо-Мотинг се разписа в 31-ата. В самия край на срещата Павар вкара третото попадение. Байерн записа шеста поредна победа над каталунците.

Преди началото на мача в Барселона знаеха, че вече няма как да се класират за осминафиналите, тъй като успехът на Интер над Виктория (Пилзен) гарантира второто място на "нерадзурите". След петата поредна победа в групата Байерн си осигури първото място, а тимът на Чави Ернандес ще играе в Лига Европа напролет.

Байерн играеше по-уверено от началото и в десетата минута поведе. Великолепно дълго подаване на Гнабри изведе Мане зад защитата. Сенегалецът напредна и технично прати топката покрай Тер Стеген.

Барселона направи някакъв опит да отговори, но гостите не позволяваха да бъдат притиснати и до опасни ситуации пред Улрайх не се стигаше. Баварците прибегната и до някои по-твърди влизания, но като цяло се чувстваха комфортно на "Камп Ноу". Нова отлична контраатака на Байерн доведе до втори гол в 31-ата минута. Отново Гнабри асистира, а този път голмайстор бе Чупо-Мотинг. 33-годишният нападател напълно оправдава доверието на Нагелсман, като се разписа в четвърти пореден мач.

Проблемите в защитата на каталунците бяха използвани от германците, а в предни позиции нещата не стояха много по-добре за тима на Чави. Малко преди почивката Байерн се размина като по чудо с трети гол. Мане влезе в наказателното поле и стреля, а Тер Стеген отрази удара. Топката отиде в Мусиала, който не успя да я прати в мрежата, тъй като Белерин го блокира. Той имаше още една възможност, но отново вратарят се намеси. 

Барса получи надежди, че ще се върне в мача в самия край на първата част, след като Де Лихт събори Левандовски в наказателното поле. Съдията отсъди дузпа и показа жълт картон на защитника. Той обаче отиде да разгледа ситуацията на монитор и отмени решението си, тъй като Де Лихт първо игра с топката.

На почивката Нагелсман извади Горетцка, който през първата част направи няколко нарушения и получи жълт картон, и пусна Забицер. Каталунците опитаха да бъдат по-агресивни, но трудно създаваха положения. Все пак те стигнаха на няколко пъти до наказателното поле, но защитата на Байерн не позволи удари. Единственият изстрел в този период бе на Бускетс, който прати топката над вратата.

В 55-ата минута великолепно подаване на Кимих изведе Гнабри на отлична позиция. Той финтира и прекрасно прати топката в мрежата, но попадението не бе зачетено поради засада. И в двата отбора бяха извършени доста смени и това накъса играта. В игра се появи Томас Мюлер, който има осем гола срещу Барселона и бе посрещнат с освирквания. За домакините влезе Ансу Фати, който си изработи пространство за удар в наказателното поле в 70-ата минута, но прати топката покрай вратата.

Последната част на двубоя мина при сравнително ниско темпо. В 81-ата минута вратарят на Байерн Свен Улхайр за първи път трябваше да се намесва след опит на Рафиня, но бразилецът игра с ръка и гол нямаше да има при всички положения. Малко по-късно грешка на Тер Стеген за малко да доведе до попадение във вратата му, но защитниците успяха да се справят. В добавеното време Мане бе близо до нов гол, но блестяща намеса на вратаря на Барса му попречи. От последвалия ъглов удар Гнабри опита удар, топката отиде в Павар и той вкара третия гол в мача.

БАРСЕЛОНА - БАЙЕРН 0:30:1 - Мане (10)0:2 - Чупо-Мотинг (31)0:3 - Павар (95)

Още от Футбол свят

Виж всички