В Ямбол ще се състои 56-ият лекоатлетически крос "Диана"

На 29 октомври Ямбол за 56-и път ще бъде домакин на републиканския крос „Диана“, който е най-старото състезание в лекоатлетическия календар в България. Участие до момента са заявили повече от 60 състезатели от над 20 клуба в страната, съобщиха организаторите.

Надпреварата започва в 10:00 часа пред спортната зала „Диана“ в градския парк, където ще са и финалите. Сред участниците и тази година ще бъдат едни от най-добрите български бегачи. При мъжете ще се състезава Исмаил Сенанджи от Евър – Варна, а при жените – Лиляна Георгиева и Силвия Георгиева.

Състезанието се организира от Клуб по лека атлетика Тунджа – Ямбол, с подкрепата на Българската федерация по лека атлетика и Община Ямбол. Участие ще вземат и около 40 ученици от пети до дванадесети клас от ямболски училища.

Първото издание на крос „Диана“ e на 4 декември 1966 година, по инициатива на треньора Велислав Колев. През годините състезанието е съхранено благодарение на треньора Йордан Атанасов. В него са участвали едни от най-изявените ни лекоатлети – Василена Амзина, Николина Щерева, Тотка Петрова, Михаил Желев и др.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти