Ингебригтсен: Винаги е чест да бъда наравно с Мондо

За първи път в историята двама мъже си поделиха приза за №1 в Европейската атлетика за годината. На специалната церемония в Талин снощи с отличието бяха отличени световните шампиони Якоб Ингебригтсен и Арманд Дуплантис. 22-годишният швед спечели три големи титли през 2022 г. - световните в зала и на открито, европейската на открито и постави три световни рекорда в овчарския скок.

Също 22-годишният Ингебригтсен спечели европейски титли на 1500 и 5000 метра в Мюнхен, световно злато на 5000 м и сребро на 1500 м в Юджийн, а през зимата на планетарния форум в Белград взе сребро на 1500 м.

Европейската атлетика отличи най-добрите състезатели за 2022 г.

“Чувствам се малко като през 2018 г., когато бяхме съвместни носители на наградата “Изгряваща звезда“. Винаги е чест да бъда наравно с Мондо след това, което е постигнал на световната и европейската сцена“, каза Ингебригтсен, който беше награден от президента на Европейската атлетика Добромир Карамаринов.

“Мисля, че Якоб ще се съгласи, Европейската атлетика и Европейското първенство по лека атлетика бяха толкова важни стъпала в нашите кариери, че бих искал просто да ви благодаря,“, добави Дуплантис чрез видео връзка от САЩ.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти