Тодор Тодоров: Беше много важно за нас да тръгнем с победа като домакини

Спартак Плевен записа втория успех в НБЛ, след като победи Левски като домакин, а ето и как треньорът на плевенчани Тодор Тодоров коментира успеха в зала "Балканстрой".

„Ключово беше това, че успяхме да ги лимитираме до 65 точки. Успяхме да се отърсим от това напрежение, което по един или друг начин беше поставено в нас, на базата на това, че това ни е първи домакински мач от сезон, от който както вие журналистите, така и всички останали очакват много от нас. Аз затова още преди началото на предния мач казах, че не обичам думата „фаворити“ преди всеки мач. Фаворит прави един отбор в края на сезона, когато е доказал през целия сезон, че е направил нещо. Радвам се, че успяхме да се отърсим от това домакинско напрежение и да вземем този мач. Беше много важно за нас да тръгнем с победа като домакини. 

Спартак оглави елита след победа над Левски, Чернокожев наказа бившия си отбор

Видяхте, залата беше пълна. Надявам се това да запали хората да продължават да ни подкрепят. Не мога да кажа, че само Барет Бенсън е човекът, който се бори в един отбор. Загубената борба в нападение не се дължи само на един човек. Това трябва да се анализира. Наистина, този мач ни взеха така да кажем борбата в нападение, имат и 15 точки от втори шанс. Първото полувреме имаме 4 или 5 точки на бърза атака. Това не е нашият отбор, който искаме да диктува темпото. Ние се хванахме в тяхното темпо първото полувреме, радващото е, че второто полувреме имаме 20. Имаме по-голяма ротация от тях, но Левски не е отбор, който е за подценяване и който не е агресивен. Левски е доста агресивен отбор, дори с ротацията, която има. Радващото е, че победихме.", заяви баскетболният специалист.

Той коментира и следващия съперник на тима - Берое. 

"Отборът на Стара Загора за мен е отбор, който с всеки изминал мач става все по-добър. Това определяне на фаворити преди началото на сезона, Берое е едно доказателство, че няма как да се знае докато не започнат мачовете. Берое е доста стойностен отбор. Да, водещи там са чужденците – по една или друга причина, но въпреки това е отбор, който досега е с две победи и си мисля, че ще бъде доста корав съперник, особено като домакин.“, завърши Тодоров.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти