Стоичков ще защитава титлата си на Мастърса в София

Късно снощи Светослав Стоичков победи Саркис Харалампиев с 7:5, 4:6, 10:6 и ще защитава титлата си на финала на втория за годината турнир от сериите Мастърс 1000 - Sofia Masters 1000.

Шампионът от пролетния Мастърс и 3ти поставен в основната схема спечели първия сет, но допусна спад във втория и финалиста трябваше да бъде излъчен след решителен тайбрек. По огледален начин протекоха срещите на шампиона срещу Петьо Борисов и Станислав Ников, които отново бяха спечелени по идентичен начин с решителен тайбрек. Така в мача за трофея Стоичков ще срещне #1 на ИТЛ за 2021  Марк Хаджижеков, който се класира за своя първи Мастърс финал без да играе, след като опонента му, поляка Матеуш Ейсмонт, се отказа от срещата.

Перничанинът е първият играч в оупън ерата на ITL, който достига финал на Мастърс 1000 в три поредни издания на надпреварата, като ще се опита да вдигне трофея за втори път.

"Много тежък мач. Искам да поздравя всички зрители дошли на централния корт в Борисовата градина и разбира се Саркис за изключителната играта. Отново имах късмет в третия сет и го спечелих. Както обикновено обичам, когато взема първия сет да се отпусна във втория, това ми е задължително и вече в решителната част се стягам и хвърлям всичко от себе си. Финалът ще бъде много труден, поне според мен влизам като аутсайдер в срещата. Марк е фаворит за титлата, все пак имаше няколко дни за почивка, докато аз се чувствам доста изморен. Надявам се опитът ми в тези финали да работи в моя полза!", коментира Стоичков след м

Финалът е насрочен за днес с начален 18:00ч и ще бъде излъчван на живо на страницата на ITL.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти