Чави: Важно е да печелиш победи, когато страдаш

Треньорът на Барселона Чави остана доволен от трудната победа на неговия тим срещу Селта с минималното 1:0 в домакинството на тима от осмия кръг на Ла Лига. За каталунците бе важно да отговорят след допуснатата загуба в гостуването на Интер в Милано и преди важните втори двубой срещу “нерадзурите” на “Камп Ноу” в сряда и Ел Класико през уикенда.

Барселона се измъчи със Селта, но влиза в “Ел Класико” като равен с равен

“Важно е да печелиш победи, когато не си в най-доброто си състояние, и да оценяваш факта, че можеш да победиш дори в момент, когато страдаш. Това е важна победа. Не се намираме в най-добрия си момент, където бяхме преди паузата за националните отбори, но трябва да се подобрим. Преди три седмици направо летяхме, а сега не е така, но за всички е трудно. Трябваше да отбележим втори гол през първото полувреме, когато играхме по-добре. Справихме се голямото напрежение, но един гол можеше да промени всичко/ През второто полувреме не се представихме така добре, започнахме го добре, но го завършихме зле,” заяви наставникът.

Той отдаде спада във формата на своя тим на натрупана умора от двубоите на всеки три дни, макар че сезонът е още в своята ранна фаза, а тепърва предстои и Световно първенство през ноември и декември.

“Мачовете на всеки три дни причиняват много умора на играчите и това е причината да допуснем техните шансове в последните десет минути. Селта е много неудобен отбор, когато притежава топката, те имат интензивност, концентрирани са в индивидуалните сблъсъци и такива отбори могат да доминират в играта, така че трябва да стиснеш зъби. Опитахме се да търим Педри между линиите, така че той да се намира по-близо до вратата и през първото полувреме успяхме да създадем опасности, защото го постигнахме,” обясни Чави.

Още от Футбол свят

Виж всички