Алегри: Ще ни бъде още по-трудно, защото Милан идват от тежка загуба

Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри очаква утрешното дерби срещу Милан да бъде още по-тежко предвид загубата на “росонерите” с 0:3 от Челси. Той обаче изрази надежда, че неговият тим ще запише първия си успех като гост през сезона именно на “Сан Сиро”. 

“Изправяме се срещу италианския шампион. Ще бъде още по-труден мач, защото те идват от тежка загуба в Лондон в Шампионската лига, така че утре ще се опитат да се реваншират. Въпреки това двубоят ще бъде страхотен и имаме всички условия, за да се справим добре. През този сезон нямаме победа като гости и дано първата да бъде утре. В момента трябва да постигаме резултати. Загубихме пет точки срещу Салернитана и Монца. Изоставаме и трябва лека-полека да правим стъпки напред. Сезонът е дълъг и най-важното е да имаш постоянство в резултатите. За да го направим, ние се нуждаем от представяне на високо ниво.

Леонардо Бонучи ще се завърне като титуляр, а Аркадиуш Милик се чувства по-добре, така че би трябвало да е на разположение. За него обаче ще реша днес или утре. Милан имат страхотни играчи, като Рафаел Леао може да променя баланса. Ще ни е нужен характер на “Сан Сиро”, това ще бъде важен тест. Те създават много положения от левия фланг, така че не бива да им оставяме свободни пространства и да бъдем открити за контраатаки. Милан имат и други чудесни играчи като Оливие Жиру, Шарле Де Кетеларе и Браим Диас. Справят се по-добре, защото имат четири точки повече от нас. Само мога да похваля Стефано Пиоли за работата, която върши, и за титлата през миналия сезон. Числата са на негова страна”, коментира Алегри на днешната си пресконференция.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти