Уембаняма грабна погледите на всички в НБА

Френският център Виктор Уембаняма, който всички специалисти в САЩ очакват да бъде избран под номер 1 в драфта на Националната баскетболна асоциация през 2023 година, вкара 37 точки в първия си мач на американска земя.

Това обаче не бе достатъчно на френския тим Метрополитанс 92, който загуби със 115:122 от тима на Джи Лийг Игнайт - отбор, който е изграден и управляван от Лигата за развитие към НБА и предоставя път на млади баскетболисти или такива, които са напуснали лигата, да се завърнат в нея.

Въпреки поражението 18-годишният Уембаняма, който се отличава с изключителния ръст от 223 сантиметра, остави страхотни впечатления с играта си. Той наниза 37-те си точки с едва 20 изстрела към коша на съперниковия отбор, като стреля 7 от 11 от тройката.

Двубоят в Лас Вегас бе изгледан на живо от около 200 скаути и генерални мениджъри на отбори от НБА, което е огромно признание за интереса към определяния като генерационен талант Уембаняма. Сред зрителите имаше и доста настоящи играчи в НБА като Крис Пол, Девин Букър, Тревър Ариза и ДеМаркъс Казънс.

За победителите от Игнайт с 28 точки, 5 борби и 9 асистенции завърши Скуут Хендерсън, който се очаква да бъде вторият избор след Уембаняма в драфта догодина.

В четвъртък във Вегас предстои още един мач между двата отбора, което почти сигурно ще бъде последната поява на Уембаняма на американска земя преди драфта през юни догодина.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти