Арда и Хебър излизат за първи мач помежду си в елита на България

Арда и Хебър откриват днес 12-ия кръг от efbet Лига. След двуседмична пауза родното първенство се завръща тази вече с двубой в Кърджали. Първият съдийски сигнал от Станислав Тодоров ще бъде даден в 20:15 часа. Двубоят се явява исторически, тъй като двата тима никога не са играли един срещу друг в елита на България.

И двата тима не се намират в най-добрата си форма. Домакините са в серия от три мача без победа, а последните два кръга са записали две равенства. Все пак в последния си мач Арда направи равен с Лудогорец и успя да изтръгне точка от шампионите, което не се случва често от началото на сезона. По време на паузата момчетата на Александър Тунчев изиграха и една контрола срещу Локомотив (Пловдив), която загубиха с минималното 0:1.

Локомотив (Пловдив) с минимален успех над Арда в контрола

В последния си мач Хебър записа трета поредна и осма от началото на сезона загуба, след като отстъпи с 0:2 на Ботев (Враца). Определено обаче главните новини в клуба от Пазарджик са рокадите, които бяха направени. Начело на отбора застана досегашният помощник-треньор Владимир Манчев, а Фулвио Пеа, който досега бе старши треньор, е вече спортно-технически директор. Манчев ще бъде наставник поне до Коледа, а сега срещу Арда ще му бъде и официалният дебют.

Иначе новият старши треньор на пазарджиклии вече има един мач зад гърба си начало на тима. В паузата за националните отбори Хебър изигра контрола със Славия, завършила наравно 1:1.

Владо Манчев и компания със сигурност имат нужда от победи и от голове. “Зелените” са реализирали най-малко попадения от началото на сезона - само 4, а са допуснали цели 22 в своята врата, като единствено Спартак (Варна) е допуснал повече. Тимът от Пазарджик е на 13-ото място, само на 3 точки от последния.

Това е исторически двубой от гледна точка на това, че двата тима никога не са се срещали в елита на българския футбол. За последно Арда и Хебър прведоха мач през 2019 за Купата на България, спечелен от днешните домакините 2:0.

АРДА - ХЕБЪР 

Вероятни състави:

АРДА (4-2-3-1): Господинов; Лозев, А. Петков, Сако, С. Георгиев; Котев, Юруков; Ел Тетах, Тилев, С. Ковачев; Т. ЙордановСтарши треньор: А. ТунчевХЕБЪР (4-2-3-1): Дебърлиев; Търтов, Михайлов, Осира, Тонев; Бонани, Серано; Хамдиев, Марсел, Валпорт; ЕсеолаСтарши треньор: В. Манчев

СЪДИЯ: Станислав ТодоровСТАДИОН: “Арена Арда”, Кърджали НАЧАЛО: 20:15 часа 

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти