Весела Лечева: Важно е федерациите да имат хоризонт за работа поне до следващите олимпийски игри

Парите по договора, който НСБ е подписала за софтуер, ще бъдат върнати. Това съобщи в предаването „Денят започва“ на БНТ министърът на младежта и спорта Весела Лечева. Федерациите трябва да работят с хоризонт поне до следващите олимпийски игри. Постоянните обвинения и внушения, че се злоупотребява с публичен ресурс, имат негативен отзвук сред спортната общественост.

Весела Лечева сподели, че изминалият месец е бил много успешен за българския спорт.

„На Световното първенство по художествена гимнастика в София залата беше пълна с много млади хора, ентусиазирана публика, имаше много вълнуващи моменти, сълзи от радост от спечелените златни медали от нашите момичета от ансамбъла, както и сребърните медали на Стилияна Николова. Всичко това носи голямо удовлетворение. Разбира се, не трябва да пропускаме и успехите в леката атлетика на Световното първенство за младежи на Пламена Миткова и Божидар Саръбоюков, на Антов Ризов в спортната стрелба, на борците Едмонд Назарян и Кирил Милов“, каза министър Лечева.

Лечева дава на прокуратурата всички договори от предишното управление на ММС

Весела Лечева отново заяви, че спокойствието и диалога при работата с федерациите трябва да е основен ангажимент на държавата. 

„Важно е федерациите да имат един много по-дълъг хоризонт. Да не мислят как ще се справят с бюджета си до края на годината, а да могат да планират поне до следващите олимпийски игри. Трябва да се работи с перспектива поне два олимпийски цикъла“, каза още министър Лечева.„Проблемът е, че Министерството на младежта и спорта винаги е на опашката като финансиране. Бюджетът се коригира с 10 или 15 процента, или съобразно инфлацията, но не се прави качествен скок със 100 процента. Създаде се и легенда, че някои от федерациите си позволяват да присвояват средства. Тези настроения ескалираха в предишното управление“, коментира Лечева.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти