Ман Сити командирова физиотерапевт, който да държи под око Холанд по време на лагера на Норвегия

Манчестър Сити е изпратил физиотерапевта Марио Пафунди със специалната задача да следи натоварванията и тренировките на Ерлинг Холанд по време на лагера на националния отбор на Норвегия. Нападателят стартира по блестящ начин кариерата си на „Етихад“, отбелязвайки 14 гола в първите си девет мача за „гражданите“ във всички турнири. В Сити обаче знаят, че последният сезон на Холанд с Борусия (Дортмунд) бе белязан от контузии и поради тази причина искат да се уверят, че талантът ще се придържа към изготвения тренировъчен план, който му се отрази толкова добре в първите шест седмици от сезона.

Селекционерът на Норвегия Стале Солбаекн уверява, че Пафунди ще действа по-скоро като трети физиотерапевт на отбора по време лагера и няма да работи изключително и само с Холанд. Той обаче признава, че самият играч е настоявал специалистът да бъде включен в екипа за лагера около мачовете от Лигата на нациите срещу Сърбия и Словакия.

Все още не е решено дали Пафунди ще бъде включен в щаба и за следващия лагер, който ще бъде чак през март, тъй като Норвегия не успя да се класира за финалите на Световното първенство в края на годината.

Още от Футбол свят

Виж всички