Наоми Осака се класира за втория кръг в Токио след два гейма игра

Бившата водачка в световната ранглиста по тенис Наоми Осака се класира за втория кръг на турнира на твърда настилка в Токио след само два гейма игра.

Японката спечели първото си подаване, а във втория гейм нейната противничка Дария Савил от Австралия получи контузия в лявото коляно. Савил, която има история с травми в кръстните връзки, по всяка вероятност отново ги е наранила, след като трябваше да напусне корта с помощта на инвалиден стол.

Във втория кръг Осака, която спечели титлата в последното издание на турнира през 2019 година, ще играе с бразилката Беатриз Адад Мая. При дебюта си в надпреварата Адад Мая се справи с 6:4, 6:2 с участващата с "уайлд кард" представителка на домакините Юки Наито. Мачът продължи час и 45 минути, а поставената под номер 5 в схемата Адад Мая не допусна нито един пробив.

От турнира в Токио отпадна шампионката от Откритото първенство на Австралия за 2020 година София Кенин. 23-годишната американка отстъпи с 6:7(7), 4:6 на мексиканката Фернанда Контрерас Гомес и продължава да има само четири победи от началото на календарната година.

Във втория кръг Контрерас Гомес, която премина през квалификациите на турнира, ще срещне поставената под номер 4 Вероника Кудерметова от Русия.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти