Михаил Иванов с дебют в основната схема на турнир от сериите "Фючърс" на ITF

Михаил Иванов преодоля квалификациите на турнира по тенис на червени кортове в Пирот (Сърбия) с награден фонд 25 хиляди долара и ще дебютира в основната схема на състезание от сериите "Фючърс" на Международната федерация ITF.

17-годишният Иванов спечели решаващия двубой от пресявките днес срещу руснака Алексей Хомич с 6:4, 6:3 за 88 минути. Българският тийнейджър навакса пасив от 1:4 в първия сет, като взе девет от следващите десет гейма, за да обърне развоя на мача в своя полза.

Друг българин Джордж Лазаров отпадна в последния трети кръг на квалификациите след поражение от представителя на домакините Лазар Войнович с 2:6, 1:6 за малко повече от час.

Националът Габриел Донев стартира директно от основната схема, като в първия кръг ще срещне участващия с "уайлд кард" 17-годишен сърбин Никша Арсич. 

В схемата на двойки Донев и Резарт Цунгу (Черна гора) започват срещу румънците Калин Мънда и Георги Скинтейе, а българите Пламен Милушев и Радослав Шандров ще играят в първия кръг срещу Педжа Кръстин и Тадей Михайлович от домакините

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти