От испанско предаване се извиниха на Винисиус за “маймунджилъците”

От популярното испанско предаване “Ел Чирингито” поднесоха извиненията си към крилото на Реал Мадрид Винисиус Жуниор след снощната победа с 2:1 в дербито с Атлетико Мадрид.

Както е известно, именно в това предаване преди няколко дни президентът на Испанската асоциация на футболните агенти. Педро Браво призова Винисиус да “престане да прави маймунджилъци” след танца му срещу Майорка в предходния шампионатен мач. Снощи обаче водещият Джосеп Педрерол се извини от името на шоуто и уточни, че изразът не е расистки и че на испански той означава “не се прави на глупак”.

“Онзи ден Педро Браво, който е коментатор в тази програма, каза: “не ми харесва това, не правѝ повече маймунджилъци”. В Испания този разговорен израз означава да не се правиш на глупак. Педро Браво се извини, сега и аз поднасям извиненията си. Ако това те е подразнило, отново ти се извинявам. Ако си ядосан и раздразнен, съжалявам. Ако мислиш, че изразът е случайна грешка, пак съжалявам. Това може да е неуместен израз, но не е расистки”, заяви Педрерол, след което продължи по повод раздухания скандал. 

“Знам, че когато стане нещо в това предаване, има лешояди, които са готови да атакуват. Това не ме интересува. Откачалките в социалните мрежи не ме бъркат. За мен е важно единствено Винисиус или който и да е зрител на предаването да не се е подразнил. Затова ви искам прошка. Онзи ден Винисиус в своето обръщение каза, че Европа е расистка. Не знам дали това е така, мисля, че не. Не смятам, че Испания е расистка, макар че има расисти в страната. Винисиус, наиистина не мисля, че Испания е расистка. Карло Анчелоти е прекарал тук повече време и той каза, че Испания не е расистка страна. Слушай го повече и ще си дадеш сметка, че Испания не е расистка държава. Казвам ти го от сърце. Има толкова лицемерие в този свят и това леко ме отвращава. Но ти се извинявам, ако съм те обидил”, допълни водещият.

Още от Футбол свят

Виж всички