Емполи огорчи дебюта на Тиаго Мота начело на Болоня

Отборът на Емполи записа първия си успех от началото на сезона, след като спечели визитата си на Болоня с 1:0 в ранния мач от съботната програма на седмия кръг в Серия "А". Така Тиаго Мота дебютира със загуба начело на “рособлу”.

Преди почивката не се стигна до нито един гол, като и двата тима пропуснаха големи положения след удари на Сам Ламерс, Мартин Сатриано и Рикардо Орсолини. В 59-ата минута домакините получиха дузпа след игра с ръка на Петар Стоянович, но тя беше отменена от ВАР заради засада на Андреа Камбиасо. Малко след това Марко Арнаутович също не успя да се разпише след удар с глава. Така се стигна до 75-ата минута, когато Филипо Бандинели наказа грешка на Лукаш Скорупски за победния гол в двубоя. Две минути по-късно Арнаутович нямаше късмет, след като гредата попречи на изстрела му с глава да се превърне в изравнително попадение.

Така Емполи се изстреля със седем позиции до 11-ата в класирането, събирайки актив от 7 точки. Болоня е на 14-ото място с 6 пункта, колкото имат още три тима.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти