Третото издание на маратон "Кюстендил" ще се състои на 18 септември

Третото издание на маратон "Кюстендил" ще се състои на 18 септември, съобщиха от Общината, които са съорганизатори на инициативата. В програмата на състезанието има масов старт за деца, родители и любители на 2 км в центъра на града, както и полумаратон и класическата дистанция на маратона 42.195 км.

Състезанието по маратон ще бъде балкански и национален шампионат. От 14 до 18 септември в града ще се състои и лагер по програмата „Да открием 200 таланта за атлетиката в България“, където се очакват над 300 деца от цялата страна, които ще тренират в Кюстендил и ще имат възможност да се включат в маратона.

Наградният фонд за различните категории  маратона и полумаратона е 20 000 лева.

Състезанието е отворено за всички любители, които искат да се включат на полумаратон и маратон, а бягането на 2 км не изисква предварителна регистрация, уточниха организаторите.

Програмата на маратона започва на 15 септември (четвъртък) с детска атлетика - на стадионите "Странджа" и "Осогово" и Спортен център"Трите буки". На 17 септември (събота) ще се състои турнир "Децата на Кюстендил" и награждаване на децата от програмата "Да открием 200 таланта за атлетиката в България". 

Стартът на маратона и полумаратона е на 18 септември, от 9:00 часа, а двукилометровият за любители - от 9:10 часа.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти