Тим Хардауей и Ману Джинобили са сред новите членове на баскетболната Зала на славата

Тим Хардауей, Ману Джинобили, Суин Кеш, Боб Хъгинс, Дел Харис, Линдзи Уолът, Мариан Стенли, Тереса Шанк Гренц и Джордж Карл бяха представени като нови членове на баскетболната Зала на славата в Спрингфийлд, САЩ. 

Хардауей разказа на сцената история от началото на кариерата си в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада, когато съотборниците му в Голдън Стейт Крис Мълин и Мич Ричмонд често му задавали един въпрос. Те го питали колко велик иска да бъде. 

„Едно момче от Чикаго стигна до Спрингфийлд, Масачузетс. Невероятно“, заяви 56-годишният в момента Хардауей, цитиран от агенция АП. 

Всички новоприети членове на баскетболната Зала на славата изтъкнаха каква чест е да бъдат приети в подобна компания и благодариха на онези, помогнали им по пътя към върха. Аржентинецът Ману Джинобили бе представен от Тим Дънкан – също член на Залата на славата. 

„Сан Антонио Спърс бяха едно огромно, силно, грижовно семейство за мен“, каза Джинобили, който се обърна към треньора Грег Попович: „Поп, какво да кажа? Ти беше толкова, толкова важен за мен и моето семейство и на терена, и извън него и никога няма да мога да ти благодаря достатъчно.“ Карл се развълнува изключително, когато благодари на треньора си в колежа в Северна Каролина Дийн Смит и предизвика усмивки, разказвайки за предизвикателството да тренира друг член на Залата на славата Гари Пейтън. Специална почит бе отдадена на Бил Ръсел, който почина по-рано тази година. Церемонията започна с изказвания на Джери Уест и Алонзо Морнинг. „Бил беше изключителен спортист и човек. По свой начин, той направи по-добри всички съдби, до които се докосна. Затова ще липсва много, особено на тези, които имаха щастието да го познават“, заяви Уест.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти