Вихрен старт за Борусия (Дортмунд) в ШЛ

Борусия (Дортмунд) започна отлично участието си в груповата фаза на Шампионската лига, след като с лекота срази с 3:0 първенеца на Дания ФК Копенхаген. Марко Ройс (35’), Рафаел Герейро (42’) и Джуд Белингам (83’) бяха точни за домакините на “Сигнал Идуна Парк” след еднотипни атаки през центъра. Другите отбори в тази група “G” са Севиля и Манчестър Сити.

“Жълто-черните” тотално надиграха своя съперник и успехът им не подлежеше на съмнение, като дори трябваше да е с още по-изразителен резултат. Треньорът Един Терзич заложи на титулярите си с изключение на получилия мускулна травма вратар Грегор Кобел.

Гостите отправиха опасен удар чрез капитана си Карлош Зека още в 20-ата секунда, но това по-скоро беше случайност на фона на развоя на срещата.

Антони Модест и Ройс направиха пропуски за Борусия, преди капитанът все пак да се разпише за 1:0 в 35-ата минута.

В 42-рата Ройс отново блесна, след като сложи началото на атака, завършена от Герейро за 2:0.

Датчаните имаха своя шанс да се върнат в мача в първата минута на второто полувреме, но вратарят Александър Майер спаси удар на Лукас Лерагер.

След това Борусия отново взе инициативата и последваха още няколко пропуска - най-вече на Юлиан Брант и на Юсуфа Мукоко.

Седем минути преди края Белингам довърши ФК Копенхаген с удар за 3:0.

Малко след това гостите отбелязаха попадение, но то не беше признато заради тънка засада.

На трибуните беше лекуващият се от рак нападател на Борусия Себастиен Алер.

Още от Футбол свят

Виж всички