Илиас Зурос: България не е само Везенков и Бост

Селекционерът на грузинския национален отбор по баскетбол Илиас Зурос е концентриран единствено върху предстоящия сблъсък срещу България утре от 20:00 часа българско време. Пред медиите в Тбилиси наставникът на домакините не пожела да коментира с конкретика скандала със сблъсъка в коридорите по време на вчерашния двубой срещу Турция.

Дуда Санадзе: Нямаше никакъв бой между мен и Коркмаз, трябва да спечелим мача с България

“Твърде много време отделяме на нещо, което се случи в един мач. Имаше много напрежение, което е нормално - и двата отбора искаха победата адски много. Ние имахме две загуби и играхме на върха на възможностите си, за да запишем първи успех. Направихме добър мач и се представихме страхотно. В такива равностойни двубои играчите реагират твърде емоционално и това, което се случи, не е правилно. Най-важното е, че спечелихме мача. Утре имаме много важен двубой с България. Трябва да се фокусираме изцяло върху тази среща. 

Моята работа е да ръководя отбора на терена. Това, което се е случило, е отговорност на ФИБА”, каза Зурос относно ситуацията с 22-те секунди, които бяха изхабени от часовника по време на суматохата с участието на Коркмаз и Санадзе. “Ние не отговаряме за липсващи секунди. Ние отговаряме за това, което се случва на паркета от тактическа гледна точка. ФИБА трябва да прецени дали да променя нещо. Мисля, че говорим твърде много за вчерашния мач. Заслужавахме да спечелим двубоя заради представянето ни. Баскетболът е спорт, който обединява и свързва хората по целия свят. За нас е важно да извлечем положителните неща от мача. Той вече приключи и няма смисъл да говорим повече за него”, добави селекционерът на грузинците.

Фуркан Коркмаз: Нападнаха ни петима души в коридорите

Грузия е на пето място с баланс от 1-2, докато България е на последната шеста позиция с 0-3. Въпреки че все още българският отбор е без победа в надпреварата, Зурос смята, че двубоят ще е много труден за неговия отбор.

Предстои ни много важен двубой срещу много добър отбор, какъвто е този на България. Изправяме се срещу тим, който стреля много от тройката и за да спечелим срещу такъв отбор, трябва да бъдем много силни в защита. Нужно е да бъдем концентрирани и да не мислим какво се е случило вчера или онзи ден. Пред нас стоят мачовете, които ни разделят от Берлин.

Добри новини в националния! Везенков на линия за сблъсъка с Грузия

Много е важно да спрем Александър Везенков. Саша е страхотен играч и характер. Познаваме го много добре от Евролигата, а сега вече е и топреализатор на ЕвроБаскет 2022. Трябва да намерим начин да го спрем, а и не само него, тъй като и Дий Бост е втори в класацията за асистенции. България не е само Везенков и Бост, като отбор са много задружни. Те движат топката много добре и играят добър баскетбол”, завърши специалистът.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти