Салернитана и Емполи не се победиха, но не оставиха феновете да скучаят

Салернитана и Емполи поднесоха истинско шоу за феновете и завършиха 2:2 в мач от петия кръг на Серия А. Мартин Сатриано (31’) успя да открие резултата в полза на гостите, но благодарение на попаденията на Паскуале Мацоки (39’) и Булае Диа (61’) играчите на Давиде Никола постигнаха пълен обрат, за да се стигне до 81-ата минута, когато Сам Ламерс се разписа за да възстанови отново равенството.

Емполи откри резултата точно когато изтичаше първия половин час на двубоя. Лиан Хендерсън напредна добре отляво, след което центрира добре в наказателното поле и там от непосредствена близост Мартин Сатриано се разписа. Това бе първо попадение за него в Серия А. Салернитана обаче успя да възстанови равенството още преди почивката благодарение на Мацоки, който се отличи с впечатляващ дрибъл между няколко играчи на противника с хубав изстрел за 1:1.

Домакините излязоха мобилизирани след почивката и търсеха ново попадение на своята сметка. То дойде точно след изтичането на един час игра, когато Диа засече добро центриране, за да завърши обрата в полза на своя тим. Надеждите на домакините обаче бяха попарени десетина минути преди края, когато холандският нападател Ламерс успя с точен изстрел отново да възстанови равенството, но този път за 2:2.

Салернитана има 6 спечелени точки от началото на първенството, а през следващата седмица те ще имат много трудната задача да гостуват на Ювентус. От своя страна Емполи има едва 4 точки от 5 изиграни двубоя, а следващият им сблъсък ще е срещу Рома.

Още от Футбол свят

Виж всички