Пламен Константинов и Локо (Новосибирск) със загуба в 1-ия кръг на Купата на Русия в “дербито на братя Костадинови”

Волейболният отбор на Локомотив (Новосибирск), който е воден от Пламен Константинов, загуби първия си мач от предварителния етап от турнира за Купата на Русия. Момчетата на Константинов паднаха от Нова (Новокуйбишевск) с 0:3 (23:25, 20:25, 22:25) в първата си среща от турнира в Кемерово.

Локомотив е без трима от титулярите си Константин Абаев, Дмитрий Лизик и Илияс Куркаев, които са на лагер с националния отбор на Русия. Поради тази причина от Всероссийска Федерация Волейбол (ВФВ) решиха отборите с най-много волейболни национали като Динамо (Москва), Локомотив (Новосибирск), Зенит (Казан) и Зенит (Санкт Петербург) да се класират за полуфиналната фаза на Купата независимо от резултатите от предварителния етап.

Срещата ще се запомни единствено със сблъсъка на братя Костадинови. Слави и Александър Костадинови са синове на бившия български баскетболист Мариян Костадинов и руската волейболистка Марина Коновалова, като имат руско и българско гражданство. Двамата са юноши на Локомотив, но през новия сезон Слави Костадинов ще играе под наем за Нова (Новокуйбишевск), докато брат му Александър за първа година ще играе в мъжкия състав на Локомотив под ръководството на Пламен Константинов.

Александър Костадинов, който се подвизава като посрещач и либеро, игра цял мач за Локомотив и завърши с 9 точки (1 блок, 1 ас, 37% успеваемост в атака и 38% позитивно посрещане).

Над всички за "железничарите" пък бе Сергей Савин със страхотните 23 точки (2 блока, 1 ас, 62% успеваемост в атака и 69% позитивно посрещане).

От друга страна Слави Костадинов се появи за малко като резерва за Нова. Най-резултатни пък станаха Александър Чефранов и Савелий Поздняков с по 11 точки за победата.

Днес "железничарите" ще играят с домакините от Кузбас, които вчера започнаха с много трудна победа над Факел (Новий Уренгой).

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти