Алегри разясни ходовете на Ювентус, свързани с халфовата линия на тима

Наставникът на Ювентус Масимилано Алегри обясни решенията на клуба в средата на терена: да привлече Леандро Паредес от Пари Сен Жермен, да преотстъпи Артур и Денис Закария, съответно в Ливърпул и Челси, както и да задържи младите таланти Николо Фаджоли и Фабио Мирети.

Паредес пристигна с голям ентусиазъм. Той е важен играч, който увеличава нивото на качество на нашата халфова линия заедно с Мануел Локатели, Фаджоли и Мирети. Целта на клуба беше да задържи младите играчи не просто за запълване на бройката, а защото те са готови да играят. Чакаме завръщането на Пол Погба, като също така имаме играчи с различни характеристики като Адриен Рабио и Уестън Маккени. Разбъркахме картите, за да се уверим, че разполагаме с добра смесица от различни типове играчи.

Закария имаше възможността да премине в Челси. Той усети, че няма много свободно място в халфовата ни линия и затова прие този шанс с огромен ентусиазъм. Желая на него и на Артур всичко най-добро, те си остават прилични играчи. Ние взехме нашите решения, а те са щастливи, така че окомплектовахме състава по възможно най-добрия начин. Остава си факт това, че все още сме без Погба и Федерико Киеза за известно време. Знаем, че винаги има непредвидени събития, които могат да променят нещата, така че е трудно в момента да се каже кой състав в първенството е най-силен“, коментира Алегри на пресконференцията си преди мача с Фиорентина, като каза няколко думи и за него.

ФиорентинаЮве винаги е труден двубой. Трябва да гледаме мач за мач. Важното ще бъде да си тръгнем с нужния резултат. Тепърва ще реша за титулярния състав. Може би вие ще го знаете преди мен… Леонардо Бонучи вчера тренира с отбора, като ще взема решение дали да играе утре, или срещу ПСЖ. Дали съжаляваме, гледайки Пауло Дибала на върха на класирането с Рома? Не, когато направиш даден избор, ти трябва да си сигурен в него. Дали да дам почивка на Душан Влахович срещу Фиорентина предвид сблъсъка с ПСЖ? Това е добра идея, ще си помисля“, допълни той.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти