Надал преодоля кошмарен старт и разбит нос на US Open, за да победи Фонини и да се класира за Финалите на ATP

Носителят на 22 титли от Големия шлем Рафаел Надал победи италианеца Фабио Фонини с 2:6, 6:4, 6:2, 6:1 за 2 часа и 42 минути игра и се класира за третия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис.

Испанецът започна кошмарно мача и изоставаше със сет и пробив, но в един момент превключи на друга скорост и не остави много шансове на съперника си. В четвъртия сет Надал се самонарани, удряйки се в носа, и завърши мача с лепенка, но това не го спря по пътя към победата, която му осигури и на теория класиране за 17-и път за Финалния турнир на АТП в Торино.

В първия сет Надал записа само три печеливши удара и допусна 11 непредизвикани грешки, което позволи на Фонини да поведе с 6:2. Ситуацията за поставения под номер 2 не се промени особено и в началото на втория сет, в който той допусна три последователни пробива и губеше с 2:4 гейма.

Тогава обаче Фонини започна да бърка страшно много и това позволи на Надал да спечели четири поредни гейма, за да изравни сетовете. Това като че ли бе и моментът, в който Фонини се пречупи и в третия и четвъртия сет рекордьорът от титли от турнири от Големия шлем бе повече от категоричен.

Рафаел Надал и Карлос Алкарас продължават към третия кръг на US Open

След двубоя самият Надал каза, че това е бил един от най-лошите стартове на мачове, които някога е правил, но е щастлив, че е успял да го преодолее.

В третия кръг испанецът ще играе с французина Ришар Гаске, който се наложи над Миомир Кецманович от Сърбия с 6:2, 6:4, 4:6, 6:4.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти