Надал загуби сет на старта, но бързо влезе в час

Рафаел Надал се завърна на US Оpen след двегодишно отсъствие и преодоля първия кръг на турнира след победа с 4:6, 6:2, 6:3, 6:3 срещу Ринки Хиджиката. Рекордьорът по титли от Големия шлем започна колебливо срещу младия австралиец и му се наложи да прави обрат. Надал загуби откриващия сет, но после беше безпощаден, въпреки добрата игра на съперника му, който заема 198-о място в световната ранглиста. 

В началото и двамата тенисисти взимаха подаванията си. Хиджиката стоеше напълно равностойно срещу испанеца и направи пробив за 5:3, който се оказа напълно достатъчен за спечелването на първия сет. До края на двубоя 21-годишният талант имаше още три брейкпойнта, но не реализира нито един от тях. 

Надал заигра на по-високи обороти във втория сет и набързо поведе с 3:0. Матадора диктуваше събитията на корта и с още един пробив успя да изравни резултата в сетовете. Третата част не беше по-различна. Хиджиката трудно намираше отговор за агресивната игра на Надал, който отново си осигури ранен пробив и спкойно затвори частта с 6:3. 

В четвъртия сет ключовият момент беше при 4:3 в полза на Надал. Тогава неговият опоненет пропусна три поредни възможности за връщане на пробива. Деветият гейм също беше много оспорван и австралиецът отрази четири мачбола, но в крайна сметка опитът на Надал си каза думата и той сложи точка на спора след малко над 3 часа игра. 

В следващия кръг Рафа ще се изправи срещу италианеца Фабио Фонини, който елиминира Аслан Карацев.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти