Клоп: Не се тревожа за точките, време е за чиста мрежа

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че по никакъв начин не се притеснява от факта, че в първите три кръга от новия сезон мърсисайдци спечелиха само две точки и изостават вече на цели седем пункта зад лидера във временното класиране на Прмеиър лийг Арсенал. За мърсисайдци предстоят домакинства с Борнемут у Нюкасъл, като освен пълния комплект точки от тези мачове, германецът иска отборът да подобри представянето си в защита и да запише чисти мрежи.

"Отнасяме се с уважение към резултата от мача с Манчестър Юнайтед. Имахме шансове и те ги блокираха по всички начини, по които можеха. Ситуацията не е такава, каквато искахме да бъде, но това е предизвикателство и то ми харесва. Трябва да отвърнем на удара. Сега ни предстоят две домакинства. Нямам търпение заедно да създадем специална атмосфера на "Анфийлд".

Само в един от четирите ни мача досега не се представихме както трябва. Това бе в двубоя срещу Фулъм. Искам да сме отбор, срещу който никой не желае да играе. Това е и планът за утре.

Трябва да подобрим някои неща. Можем незабавно да се подобрим по отношение на усилията, които полагаме. Ако досега сме били на 95%, трябва да бъдем на 100%. Нещата, които постигнахме досега, никога не са били лесни, така че никой не трябва да очаква, че ще е лесно и сега.

Трябва да дадем шанс на Алисон да запише чиста мрежа. Той обаче не може да го направи сам, така че трябва да се защитаваме по-добре. След това трябва и да атакуваме по-добре. Всеки е отговорен за всяка част от играта.

Никой от контузените няма да се завърне за този уикенд. Жоел Матип, Къртис Джоунс и Тиаго Алкантара обаче не са далеч от момента, в който ще подновят тренировки. Куивин Келъхър ще тренира с отбора през следващата седмица. Наби Кейта също няма да е готов за уикенда. Той има мускулна контузия и все още ситуацията не е 100% ясна. Ще видим.

Трансфери? Работим постоянно върху тези неща. Понякога цената е прекалено висока, понякога на разположение е не точният играч. Не знам дали нещо ще се случи, или не.

Ако някой иска, може да се притеснява за точките, но аз не виждам смисъл. Този отбор показа невероятно високо ниво през последните няколко години. Той печели много често, но ние не го приемаме  за даденост. Трябва да работим здраво за всяка победа. Твърде рано е да обявим сезона за приключил. Никой не знае какво можем да постигнем през тази кампания. Има много точки за печелене, но трябва да започнем да го правим", заяви Клоп по време на днешната си пресконференция. 

Още от Футбол свят

Виж всички