Кенин елиминира миналогодишната финалистка Бегу на турнира в Кливланд

Миналогодишната финалистка Ирина-Камелия Бегу отпадна във втория кръг на турнира по тенис на твърда настилка в Кливланд (САЩ) с награден фонд 251 750 долара. Поставената под номер 5 румънка загуби от участващата с "уайлд кард" представителка на домакините София Кенин с 3:6, 2:6.

Шампионката от Откритото първенство на Австралия през 2020 година Кенин беше в серия от осем поредни загуби преди началото на надпреварата и се свлече до 415-ото място в световната рантлиста.

Тя пропиля ранен пробив аванс, но след 2:2 взе шест от следващите седем гейма по пътя си към успеха срещу 34-ата в света, с който си осигури място на четвъртфиналите.

"Чувствам, че лека-полека всичко си идва на мястото и това ми дава повече увереност. Много съм щастлива и горда от играта си в този мач. Сервирах доста добре и се представих така, както исках. Ирина е много силна тенисистка, така че трябваше да покажа най-доброто от себе си", каза 23-годишната американка.

Седмата в схемата Алекснадра Саснович (Беларус) и осмата поставена Ализе Корне (Франция) също достигнаха четвъртфиналите.

Саснович се справи във втория кръг с испанката Сара Сорибес Тормо с 4:6, 6:3, 6:3, а Корне надделя над датчанката Клара Таусон с 6:3, 7:6(1).

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти