Гуардиола: Достатъчно ми е, че до последно не се отказахме

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола остана доволен от отбора след равенството 3:3 като гост на Нюкасъл. “Гражданите” губеха с два гола, но стигнаха до точката, а Пеп отдаде дължимото на съперинка и похвали характера на своите футболисти. 

“Това е истинският футбол. Започнахме мача много добре, но отстъпихме в доста единоборства, което позволи на съперника да организира опасни контри. Имаше период от 20 минути, в който домакините доминираха. Но ние показахме кои сме и не се предадохме”, заяви Гуардиола

“Днес не победихме Нюкасъл, който е сред най-силните съперници. Челси пък загуби от Лийдс. Висшата лига е изключително трудно първенство за всички отбори и това само показва каква работа сме свършили през последните пет години. Най-много ми хареса, че се борихме до последно”, добави каталунският специалист. 

Гуардиола коментира и евентуалната раздяла с Бернардо Силва, който е силно желан от Барселона

“Ако принудите един футболист да остане в отбора противно на волята му, как ще да мотивирате да играе на максимума на възможностите си? Невъзможно е. Не искам никой да си тръгва, защото обичам отбора си. След толкова години, се познаваме перфектно. Трансферният прозорец обаче е отворен и всичко е възможно. Ако дойде оферта и играчът иска да напусне, ще намерим решение”, обясни Пеп.

Още от Футбол свят

Виж всички