Девето място в Европа за Мирела Демирева

Българското участие на Европейското първенство по лека атлетика в Мюнхен завърши. Мирела Демирева се нареди на девето място в скока на височина, след като преодоля 1.86 метра. Сребърната олимпийска медалистка от Рио де Жанейро 2016 скочи от първи опит 1.82 м и 1.86 м, но 1.90 м се оказаха непосилни за нея тази вечер, въпреки че в третия си опит на тази височина беше близо до нейното преодоляване. 

Демирева раздели деветата позиция с още три състезателки, сред които и две големи имена. Също с по 1.86 м завършиха сребърната световна медалистка от Лондон 2017 Юлия Левченко (Украйна), третата от Световното в Юджийн през миналия месец Елена Валортигара (Италия) и Татяна Гусин (Гърция). 

Магучих европейска шампионка в скока на височина с 1.95 м

Това беше четвърти европейски финал за Мирела Демирева на открито. 32-годишната българка беше осма в Хелзинки през 2012 година, а но последните два континентални форума в Амстердам през 2016 и Берлин през 2018 г. спечели сребърни отличия. 

България имаше трима финалисти на Европейското в Мюнхен. Освен Демирева, сред най-добрите 12 на континента се наредиха Тихомиир Иванов (осми в скока на височина) и Александра Начева (единадесета в тройния скок). 

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти